Υπερ-λογοτεχνία είναι μια νέα μορφή λογοτεχνίας* που στην Ελλάδα δεν έχει αναπτυχθεί και «διαφημιστεί» όπως σε άλλες χώρες! Είναι η «λογοτεχνία» που φτιάχτηκε στο διαδίκτυο, για το διαδίκτυο. Δεν μεταφέρθηκε από κάποια άλλη έντυπη μορφή ούτε και μπορεί να θεωρηθεί ακόμη «λογοτεχνία» (*εξ’ού και τα μπολτ παραπάνω). Γίνονται πολλές συζητήσεις τόσο στο ίντερνετ όσο και σε κύκλους συγγραφέων και κριτικών λογοτεχνίας για το αν και κατά πόσο θα μπορούσε κάτι τέτοιο να θεωρηθεί λογοτεχνία.
Αφού μου προτάθηκε μέσα στη σχολή μου να ρίξω μια ματιά σε κάτι «υπερλογοτεχνικό«, εν πρώτοις, σάστισα και το απέρριψα χωρίς να μπω στον κόπο να το εξερευνήσω. Βέβαια θα περίμενε κανείς από ανθρώπους της γενιάς μας μια λιγότερο συντηρητική στάση απέναντι στο ζήτημα. Δεν είπαμε δα, πως θα καταργήσουμε και τα βιβλία..
Εγώ θα σας πρότεινα να ξεκινήσετε με το μόνο, απ’όσο ξέρω, ελληνικό πρότζεκτ, που μετράει αρκετά χρόνια ζωής.»Τον πλανήτη Πρέσπα».
«Ο πλανήτης Πρέσπα» είναι το δημιούργημα της Σοφίας Νικολαϊδου, που του έδωσε ζωή μέσω του διαδικτύου πριν από περίπου 10-12 χρόνια..Ολόκληρο το μυθιστόρημα εκδόθηκε το 2002, σε έντυπη μορφή.
Για ρίξτε μια ματιά κι εσείς…εδώ!
Στο:Χύμα στο κύμα! Tagged: #featured, Ο πλανήτης Πρέσπα, Υπερ-λογοτεχνία, ίντερνετ, διαδίκτυο, λογοτεχνία στο ίντερνετ, λογοτεχνια στο διαδίκτυο